sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Yksin asumisesta ja vähän muustakin

Junassa.
Taas matkustan junalla viikonlopun jälkeen takaisin Helsinkiin.
Tähän on tottunut jo. Junalla matkustaminen on itseasiassa ihan kivaa.
Voi katsella maisemia tai sitten kuunnella musiikkia ja tehdä koulutehtäviä tietokoneella.
Niitä teen nytkin.
Samalla pohdiskelen asioita.
Mietin, kuinka suurin osa ikäisistäni asuu vielä pääaikaisesti kotona. Olen ehkä kasvanut ja tullut kypsemmäksi nopeammin, kuin jos olisin asunut kotona koko tämän ajan ja nauttinut äidin ruuista ja hoivasta tämänkin vuoden.
Tykkään asua yksin. Voi tehdä ihan mitä haluaa, ja jos jättää tiskit tiskaamatta, kukaan muu ei siitä nipota. Jos jätän sängyn aamulla petaamatta, se on petaamatta vielä kun tulen illalla kotiinkin, eikä ketään haittaa.
On kiva asua tilassa, joka on vain yksin minun. Oma paikka minne mennä miettimään ja ajattelemaan asioita. Kaikki, mitä asunnossa on, kuuluu minulle. Paitsi ehkä jokunen kaverilta lainattu vaate.
Tottakai yksin asumisessa on haittapuolet. Aina kun olet kotona, olet yksin. Jos kaipaat juttuseuraa, paikalla on vain sinä itse. Tietysti perhe ja kaverit ovat vain puhelinsoiton tai viestin päässä. Silti voi tulla välillä yksinäistä. Välillä ajatus kämppiksestä tuntuisi houkuttelevalta.
Mutta kuitenkin yksinasumisen hyvät puolet voittavat huonot puolet. Kavereita voi aina kutsua kylään jos tulee yksinäinen ole.

Tällä hetkellä asun Lauttasaaressa yksiössä, mutta todennäköisesti joudun muuttamaan tästä asunnosta pois viimeistään toukokuun lopussa. Sinänsä se on harmillista, koska tykkään kovasti tästä asunnosta, sijainti voisi kyllä olla hieman parempi, ainoa haittapuoli on korkea vuokra, jota ei kyllä alaikäisen opintotuilla makseta. Koitan ensi vuodeksi löytää jonkun vähän halvemma asunnon.

Tässä vähän tällaista hajoilevaa tekstiä. Ajauduin sivuraiteille, enkä oikeastaan tiedä mistä alunperin aioin kirjoittaa. Nyt tuli jotain pientä sitten yksinasumisesta. Voisin laittaa tähän loppuun vielä pari kuvaa asunnostani, toivottavasti te tykkäätte siitä yhtä paljon kuin minä.

mahooome
Ikea on opiskelija-asnnon paras kaveri, kuten ehkä huomaattekin.

(suuret pahoittelut laadusta, kameran laturi jäi Tampereelle kotiin)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti